ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΠΡΕΒΕΛΗ

Το δάσος της Πρέβελης βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία του Πρέβελη, γνωστή και ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού Κουρταλιώτη, όπου ρέει ο Μεγάλος Ποταμός.

 

Είναι σίγουρα η πιο διάσημη παραλία στη νότια Κρήτη και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και του '70, ήταν ένας αγαπημένος προορισμός για τους χίπις. Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού υπάρχει μια μεγάλη αποικία των φοίνικων του Θεόφραστου, που δίνουν στην περιοχή μια αίσθηση τροπικού τοπίου. Ο ποταμός, σχηματίζοντας μια μικρή λίμνη μήκους 500 μέτρων, πριν καταλήξει στη θάλασσα, έχει νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινικόδεντρων και άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανεβαίνετε στο πανέμορφο φαράγγι. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις κρύες λίμνες που σχηματίζονται στο φαράγγι. Μια μεγάλη φωτιά το 2010 έκαψε σχεδόν όλα αυτά τον παράδεισο, αλλά το δάσος αναγεννήθηκε και εξακολουθεί να παραμένει ένας επίγειος παράδεισος.

 

Στην έξοδο του ποταμού σχηματίζεται αμμουδερή παραλία με βότσαλα και άμμο, με το θαλασσινό νερό να είναι πολύ δροσερό λόγω του ποταμού. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας υπάρχει ένας όμορφος βράχος που θυμίζει μια καρδιά. Η παραλία δεν είναι καλά οργανωμένη, επειδή η περιοχή προστατεύεται και δεν έχει ομπρέλες.

  

Φαράγγι Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο

Το Κουρταλιώτικο φαράγγι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Κρήτης. Μέσα στο εσωτερικό του, ο ποταμός Κουρταλιώτη ρέει, διασχίζοντας το μήκος του 2,5 χλμ και τις πανύψηλες πλαγιές του που φτάνουν τα 600 μέτρα ύψος. Το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ στο νομό Ρεθύμνου και φτάνει στη λίμνη Πρέβελη. Πέτρινα σκαλοπάτια ξεκινούν από τον δρόμο Κοκκαρέ - Ασωμάτους και φτάνουν στο εσωτερικό του φαραγγιού, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στις πηγές του Κουρταλιώτη. Το φαράγγι είναι ένας σημαντικός βιότοπος, καθώς σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών ζουν στις σπηλιές που σχηματίζονται στις πλαγιές του.

 

Η απόρριψη απορριμμάτων και η λήψη κοχυλιών από την παραλία απαγορεύεται αυστηρά

Το εισιτήριο του πλοίου δεν συμπεριλαμβάνεται και καταβάλλεται επιτόπου σε μετρητά

 

HIGHLIGHTS

  • Η πιο διάσημη παραλία της νότιας Κρήτης
  • Επισκεφθείτε το 2ο μεγαλύτερο δάσος της Κρήτης
  • Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά
  • Περπατήστε στον ποταμό που περιβάλλεται από φοίνικες
  • Επισκεφθείτε ένα από τα πιο vintage μέρη για τους Hippies

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-off

> Ξενάγηση

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

BOOK NOW