ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΟΥΔΑΣ

Η Σούδα είναι o σημαντικότερος κόμβρος και ναυτικό λιμάνι των Χανίων. Είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Ο κόλπος παραβλέπεται και στις δύο πλευρές από λόφους, με σχετικά χαμηλό και στενό ισθμό στα δυτικά ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στα Χανιά. Κοντά στο στόμιο του κόλπου της Σούδας, ανάμεσα στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου και το χωριό των Καλυβών, υπάρχει μια ομάδα μικρών νησιών με ενετικές οχυρώσεις που χτίστηκαν τον 15ο αιώνα.

Το νησί της Σούδας δεν είναι μόνο γνωστό για την ταινία James Bond "For Your Eyes Only" που γυρίστηκε, αλλά και για την ιστορία της, καθώς ήταν το τελευταίο μέρος που παρέμεινε ελεύθερο όταν η Κρήτη εισέβαλε και ήταν επίσης το πρώτο μέρος όπου η ελληνική σημαία υψώθηκε μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

 

Η κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα ξεκινάει από το Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας. Το πλοίο αναχωρεί και κατευθύνεται προς το ιστορικό νεκροταφείο της Σούδας, ένα μνημείο από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, μνημονεύοντας τους ανθρώπους που βοήθησαν την Κρήτη να απαλλαγεί από εισβολείς. Μετά από αυτό, το σκάφος κινείται προς την έξοδο του Κόλπου περνώντας από το ιστορικό και θρυλικό νησάκι της Σούδας το οποίο δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου.

Η πρώτη στάση είναι η παραλία της Αλμυρίδας όπου αγκυροβολούμε. Θα έχετε χρόνο για να απολαύσετε μια πρωινή βουτιά στα όμορφα δροσιστικά νερά της περιοχής. Μετά την αναζωογονητική κολύμβηση, το πλοίο κατευθύνεται προς τις σπηλιές του Ακρωτηρίου Δράπανο. Το μέγεθος των σπηλαίων επιτρέπει στο πλοίο να εισέλθει μέσα σε αυτά και να σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το "θαύμα" της φύσης, να απολαύσετε την θέα και επίσης να πάρετε κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο.

Μετά από αυτή την πρωτόγονη και μοναδική εμπειρία, το πλοίο κατευθύνεται προς την παραλία του Μαραθίου, όπου θα έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε αυτή την όμορφη αμμουδερή και ηλιόλουστη παραλία αλλά και για να επισκεφθείτε τα μνημεία της περιοχής. Στο δρόμο πίσω, το σκάφος περνάει πολύ κοντά από το νησάκι της Σούδας όπου μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να ακούσετε την ιστορία των νησιών.

 

 Η απόρριψη απορριμμάτων εκτός από τις καθορισμένες περιοχές απαγορεύεται αυστηρά

Το σκάφος αγκυροβολεί στο λιμάνι του Μαραθίου όπου μπορείτε να γευματίσετε στα εστιατόρια της περιοχής

HIGHLIGHTS

  • Χαλαρωτική Κρουαζιέρα
  • Δείτε το Νησί του James Bond της Σούδας από κοντά!
  • Ανακαλύψτε τη μοναδική σπηλιά του Ακρωτηρίου Δράπανο με το πλοίο
  • Κολυμπήστε στα αναζωογονητικά δροσερά νερά της παραλίας Αλμυρίδα & Μαράθι (2 στάσεις για μπάνιο!)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-off

> Ξενάγηση (ηχογραφημένη)

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Αναψυκτικό καλωσορίσματος

> Εισιτήριο Σκάφους

> Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ COVID-19: Για την επιβίβαση σας στο πλοίο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ειδικής δήλωσης υγείας. Το έγγραφο μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

FULL PROGRAMME BOOK NOW