ΦΑΡΑΓΓΙ ΙΜΒΡΟΥ

Το φαράγγι της Ίμπρου βρίσκεται στην επαρχία Σφακίων και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι στην Κρήτη, μετά το φαράγγι της Σαμαριάς. Το γραφικό τοπίο και η ερημιά του σε συνδυασμό με το μικρό βαθμό δυσκολίας καθιστούν την κάθοδο της Ίμβρου ιδανική για οικογένειες με παιδιά (πάντοτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό - αθλητικά παπούτσια κλπ).

 

Το μήκος του φαραγγιού είναι 9χλμ. και η διαδρομή διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Μπορείτε να περπατήσετε το φαράγγι καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και σίγουρα αξίζει να το δείτε. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης θα συναντήσετε διάφορες διάσημες τοποθεσίες όπως τα "Αεροπλάνο", "Στενάδα", "Μεσοφάραγγο" και "Ξεπητήρα".

 

Το φαράγγι της Ίμπρου ήταν ο δρόμος διαφυγής χιλιάδων συμμαχικών στρατευμάτων καθώς υποχωρούσαν από το βόρειο τμήμα του νησιού. Κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης το 1941 τα στρατεύματα κατευθύνθηκαν στη Χώρα Σφακίων για να περισυλλεγούν από πλοία.

 

Σημεία ενδιαφέροντος & Χώρα Σφακίων

Από το χωριό της Ίμβρου θα ξεκινήσετε πεζοπορία μέχρι το χωριό "Κομιτάδες". Θα συναντήσετε ίχνη από το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι που κάποτε ήταν το κύριο πέρασμα από τα Σφακιά στα Χανιά. Μετά από περίπου 1 ώρα με τα πόδια στο φαράγγι, θα φτάσετε στο στενότερο σημείο του φαραγγιού. Τα τείχη του φαραγγιού απέχουν λιγότερο από 2 μέτρα και υψώνεται τείχος 300 μ. πάνω από αυτό. Στο τέλος του φαραγγιού θα φτάσετε στο χωριό "Κομιτάδες", όπου έπειτα από μια μικρή στάση ανάπαυσης σε ένα μέρος της περιοχής, το λεωφορείο θα σας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων.

 

Η Χώρα Σφακίων είναι η πρωτεύουσα της απομακρυσμένης και ορεινής περιοχής των Σφακίων. Το άγριο τοπίο συνδυάζεται με το ήσυχο. Η αμμουδερή παραλία με τα κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά είναι κατάλληλη για χαλάρωση μετά από πεζοπορία. Λίγα καφέ και ταβέρνες βρίσκονται μέσα και γύρω από τα χωριά. Στη βόρεια γειτονιά του, θα βρείτε τα ερείπια του ενετικού φρουρίου των Σφακίων ή του Castel di Sfacia ή της Σφακιάς όπου μπορείτε να δείτε μια πανοραμική θέα από τα Σφακιά και να θαυμάσετε την φύση.

 

Σημειώστε ότι η χρέωση εισόδου δεν συμπεριλαμβάνεται και πληρώνεται επιτόπου με μετρητά

Σημειώστε ότι στο εσωτερικό του φαραγγιού απαγορεύονται τα εξής: ραδιόφωνα, τραγούδια, υπερβολικός θόρυβος, απόρριψη σκουπιδιών σε χώρους διαφορετικούς από αυτούς που παρέχονται, κάπνισμα οπουδήποτε εκτός από τα υπόλοιπα σημεία, κατανάλωση αλκοόλ.


HIGHLIGHTS

  • 2ο μεγαλύτερο φαράγγι στην Κρήτη (9χλμ.)
  • Πολύ ωραίο για Πεζοπόρους, ακόμη και για αρχάριους!
  • Κολυμπήστε στα αναζωογονητικά δροσερά νερά των νότιων κρητικών χωριών στο τέλος

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-off

> Πεζοπόρος Συνοδός

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

FULL PROGRAMME BOOK NOW