ΠΑΛΑΤΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 2024

Εξαιρετική εμπειρία ξενάγησης με το σύστημα "Whispers Guiding System" μόνο για εσάς!

 


 

Η Κνωσσός είναι ο τόπος του πιο σημαντικού και πιο γνωστού παλατιού του μινωικού πολιτισμού και είναι μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε κατά τις διακοπές σας στην Κρήτη. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Το Παλάτι συνδέεται επίσης με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ικάρου. Η περιοχή κατοικήθηκε συνεχώς από τη Νεολιθική εποχή (7000-3000 π.Χ.) μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.

 

Μετά την μερική καταστροφή του το 1450 π.Χ., η Κνωσός εγκαταστάθηκε από τους Μυκηναίους από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η πόλη άκμασε και πάλι κατά την Ελληνιστική περίοδο το 67 π.Χ. Καταλήφθηκε από το Ρωμαίο Quintus Caecilius Metelus Creticus. Η Κνωσσός ανακαλύφθηκε το 1878 από τον Μίνωα Καλοκαιρινό.

 

Ο Arthur Evans διεξήγαγε συστηματικές ανασκαφές στο χώρο από το 1900 έως το 1931, φέρνοντας στο φως το παλάτι, ένα μεγάλο τμήμα της μινωικής πόλης και τα νεκροταφεία και η αποκατάσταση του παλατιού στην παρούσα του μορφή πραγματοποιήθηκε από τον Arthur Evans.

 

Η πόλη του Ηρακλείου και το αρχαιολογικό μουσείο της Κρήτης

Η ιστορία είναι πολύ ζωντανή στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, όπως και στις περισσότερες ελληνικές πόλεις. Από το παλιό ενετικό λιμάνι, την οδό 25ης Αυγούστου, οδηγεί στο κέντρο της παλιάς πόλης. Η κεντρική πλατεία, ενώ περιβάλλεται από καφετέριες, καταστήματα και εστιατόρια, κυριαρχείται από την κρήνη των Λεόντων, που χτίστηκε από τον morozini, τον ενετό διοικητή της Κρήτης, το 1628. Το Δημαρχείο, στεγάζεται σήμερα στην Ενετική Λότζια, ένα κτίριο της ίδιας εποχής και δίπλα του ο καθεδρικός ναός του Αγίου Τίτου, ένα εξαιρετικό μνημείο της βυζαντινής εποχής. Από την κεντρική πλατεία ο δρόμος της "Κεντρικής Αγοράς" καταλήγει στην "Πλατεία Κορνάρου" με το καφενείο, που στεγάζεται στον "Κουμπέ" ένα τουρκικό σιντριβάνι και δίπλα του το "Σιντριβάνι Μπέμπο" που χτίστηκε από έναν Ενετό ευγενή. Στα αριστερά η οδός Αβέρωφ οδηγεί στην «πλατεία Ελευθερίας».

Η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο και δεξιά η οδός Κυρίλλου Λουκαρέου οδηγεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά και το Μουσείο Αγίας Αικατερίνης. Το αρχαιολογικό μουσείο θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα μουσεία σε όλη την Ευρώπη και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Το μουσείο συγκεντρώνει αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Κρήτη, καλύπτοντας πάνω από 5500 χρόνια ιστορίας του νησιού. Σηεμίο ενδιαφέροντος είναι αναμφίβολα οι θησαυροί του μινωικού πολιτισμού, όλη η ιστορική πορεία του οποίου μπορεί έτσι να εκτιμηθεί. Δικαίως θεωρείται το σπίτι του μινωικού πολιτισμού. Κατ 'εξοχήν, το μουσείο στεγάζει τη σημαντικότερη συλλογή μινωικών αρχαιοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Σε όλο το παλιό τμήμα της πόλης, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ακολουθώντας τα ενετικά τείχη που συναντιούνται στο παλιό λιμάνι και τον "Κουλέ", το φρούριο που δεσπόζει στο παλιό λιμάνι της πόλης.

 

Σημειώστε ότι οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται και πληρώνονται απευθείας στα κιόσκια των μνημείων.

Οι δικαιουχοι μειωμένου εισιτηρίου θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο μέσο ταυτοποίησης.

 

HIGHLIGHTS

  • Εξερευνήστε την αρχαιότερη πόλη και τον πολιτισμό της Ευρώπης
  • Μάθετε περισσότερα για την Κρητική Μυθολογία και την Ιστορία
  • Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε την πόλη του Ηρακλείου

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-Off

> Επίσημη ξεναγός

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Ασφάλιση αστικής ευθύνης

> ΝΕΟ!!! Whispers Tour (ειδικά για εσάς!)

FULL PROGRAMME BOOK NOW