TOUR 9 - MODERN WORLD HISTORY

"Σπήλι - Μάταλα - Αγία Γαλήνη"

 

Μάταλα – Το χωριό των Χίπις

Τα Μάταλα, αν και έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, διατηρεί ακόμα τη γοητεία και τον χαρακτήρα του ήσυχου ψαροχωριού που ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και τον χαλαρό τρόπο ζωής των χίπις της δεκαετίας του '60 και του '70 . Η μισή παραλία είναι περιτριγυρισμένη από αρμυρίκια και οι εντυπωσιακοί βράχοι από ψαμμίτη, με τις περίφημες σπηλιές τους να γλιστρούν στη θάλασσα, δημιουργούν ένα από τα πιο ασυνήθιστα τοπία στην παραλία του νησιού. Γράφθηκαν πολλές σελίδες της νεώτερης παγκόσμιας ιστορίας εδώ.

 

Κανείς δεν ξέρει αρκετά ποιος ξεκίνησε τις σπηλιές, αλλά φαίνεται πιθανό ότι για πρώτη φορά ήταν κούφια ως ρωμαϊκοί ή παλαιοχριστιανικοί τάφοι. Υπάρχουν άλλα ερείπια στο ανατολικό άκρο του χωριού και αν πάτε για κολύμβηση με αναπνευστήρα στα καθαρά νερά του κόλπου της Μεσαράς υπάρχουν αρχαία ερείπια που μπορείτε να δείτε στα βάθη.

 

Σπήλι & Αγία Γαλήνη

Το Σπήλι βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 430μ, στους πρόποδες του όρους Βορίζη, ένα παρακλάδι του Ψηλορείτη. Ο πληθυσμός του είναι 800 κάτοικοι, αλλά αυτός ο αριθμός αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χωρικοί είναι κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφοι και έμποροι, αλλά τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι νέοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Στο κέντρο της πλατείας του χωριού με τα δύο τεράστια πλατάνια, βρίσκεται η Κεφαλόβρυση (δηλαδή η πρωτεύουσα πηγή) όπως λέγεται. Πρόκειται για μια σειρά από 25 βρύσες με τη μορφή κεφαλών λιονταριού από τα στόματα των οποίων 330 κυβικά μέτρα νερού ρέουν κάθε ώρα, πλούσια σε σίδηρο και έχουν σταθερή θερμοκρασία στους 13 ° C.

 

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο, που βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στις νότιες ακτές της κοιλάδας του Αμαρίου. Το όνομα της Αγίας Γαλήνης σημαίνει «Ιερή ηρεμία» ή «Ιερή ηρεμία» στα ελληνικά, υπονοώντας ότι αυτό το μέρος είναι πολύ ήσυχο και η θάλασσα είναι πάντα ήρεμη. Οι εξαιρετικές παραλίες με βότσαλα, το γραφικό λιμάνι και το παραδοσιακό χωριό προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Πριν από τη δεκαετία του '60 και του '70, όταν γνώρισε μια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, το χωριό ήταν ένα μικρό ψαροχώρι που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του γειτονικού χωριού Μέλαμπες. Αργότερα, στη δεκαετία του '60, η Αγία Γαλήνη έγινε αγαπημένος προορισμός για τα απελευθερωμένα παιδιά των λουλουδιών, τους χίπις. Πράγματι, υπάρχουν ακόμα πολλοί οπαδοί της περιοχής, που επισκέπτονται το χωριό κάθε χρόνο από τότε.

 

HIGHLIGHTS

  • Μια υπέροχη περιοδεία στην παγκόσμια ιστορία!
  • Επισκεφθείτε τα Μάταλα, το χωριό των Χίπις
  • Εξερευνήστε τα σπήλαια όπου ήταν οι Χίπις
  • Επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Σπήλι με τις πηγές του
  • Περπατήστε στο γραφικό χωριό της Αγίας Γαλήνης
  • Γευματίστε σε ένα τοπικό εστιατόριο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up Drop off

> Επαγγελματίας οδηγός

> Κλιματιζόμενο πολυτελές λεωφορείο

> Πλήρης Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

α) Συνοδός/Ξεναγός, β) Τυχόν Είσοδοι και γ) Γεύματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής

FULL PROGRAMME BOOK NOW