ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Η παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου Γραμβούσα. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας ελληνορωμαϊκής πόλης Φαλάσαρνα. Ο κόλπος της Φαλάσαρνας είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας, που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης στο παρελθόν. Τα Φαλάσαρνα εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση και αποτελούνται από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο πιο κεντρικές να είναι οι πιο αγαπημένες.

 

Η κύρια παραλία της Φαλάσαρνας ονομάζεται αλλιώς και Παχειά Aμμος. Είναι μια εξωτική παραλία με μήκος 1 χλμ. που κόβει την ανάσα και πλάτος 150μ. Αυτή η ειδυλλιακή ακτογραμμή προσφέρει στους επισκέπτες ατελείωτες ευκαιρίες για χαλάρωση, περιπέτεια και εξερεύνηση. Με τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τα Φαλάσαρνα είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Καθώς η παραλία έχει δυτικό προσανατολισμό, τα Φαλάσαρνα φημίζονται για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, που θεωρείται το καλύτερο σε όλη την Κρήτη λόγω της ανεμπόδιστης θέας στον ορίζοντα. Έτσι οι επισκέπτες παρακολουθούν κυριολεκτικά τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα και να χάνεται στα γαλάζια νερά του Κρητικού Πελάγους.

 

 Σημειώστε ότι απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη σκουπιδιών και η λήψη κοχυλιών από την παραλία.

 

Αρχαία Φαλάσσρνα

Η αρχαία πόλη Φαλάσαρνα (ή Φαλάσαρνα) βρίσκεται στη δυτική βάση της χερσονήσου της Γραμβούσας και ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή. Η πόλη ήταν διάσημη για το λιμάνι της, το μοναδικό φυσικό λιμάνι στη δυτική Κρήτη, χτισμένο σε μια μικρή λιμνοθάλασσα. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κόρικος, ενώ το όνομα Φαλάσαρνα πιθανότατα το πήρε από την τοπική νύμφη Φαλάσαρνη. Αντίπαλη πόλη στην περιοχή ήταν η Πολυρρήνια, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τα Φαλάσαρνα σε λιμάνι της μετά από 100 χρόνια συγκρούσεων (186 π.Χ.). Πιστεύεται ότι τα Φαλάσαρνα ήταν καταφύγιο πειρατών. Αυτό ανάγκασε τους Ρωμαίους να καταστρέψουν την πόλη το 69 π.Χ. και να σφραγίσουν το λιμάνι για πάντα, δίνοντας τέλος στην υπέροχη ιστορία της.

 

HIGHLIGHTS

  • Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας
  • Κολυμπήστε σε απίστευτα κρυστάλλινα νερά
  • Διάσημη για την παραλία θαλάσσιων σπορ
  • Επισκεφθείτε τα κοντινά αρχαία Φαλάσαρνα σε κοντινή απόσταση

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΝΤΑΙ

> Παραλαβή/Αποβίβαση

> Ξεναγηση

> Κλιματιζόμενο πολυτελές λεωφορείο

> Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

FULL PROGRAMME BOOK NOW