ΤΟΥΡ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Εξερευνήστε τα μοναδικά γαστρονομικά μονοπάτια του κρητικού πολιτισμού. Αυτή η εκδρομή είναι απαραίτητη για μια πιο προσεκτική ματιά στα μυστικά του παραδοσιακού κρητικού τρόπου ζωής όπου θα εξερευνήσετε τις παραδοσιακές γεύσεις της κρητικής διατροφής.

 

Η περιήγησή μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη σε τοπικό φούρνο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πώς φτιάχνονται τα κρητικά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα (παξιμάδια, ψωμί κλπ).
 • Περιήγηση σε ελαιώνα και επίσκεψη σε ελαιοτριβείο όπου θα μάθουμε για τον τρόπο εκχύλισης και παρασκευής του ελαιολάδου.
 • Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλα τα χαρακτηριστικά του Κρητικού μελιού και να γευτείτε διαφορετικές ποικιλίες.
 • Επίσκεψη σε παραδοσιακό πολυβραβευμένο τυροκομείο. Εάν δεν είναι η περίοδος τυροκόμησης, θα μπορέσουμε να εισέλθουμε, διαφορετικά ο ξεναγός μας θα σας πει τα πάντα για τη διαδικασία παρασκευής τυριού πριν από την ανώτερη γευστική εμπειρία μας.
 • Επίσκεψη σε ένα υπέροχο οινοποιείο όπου θα εξερευνήσουμε τις τοπικές ποικιλίες των κρητικών σταφυλιών και κρασιού

 

Ετοιμαστείτε για μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία καθώς θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα ελαιόλαδο, ντομάτες, ελιές, τυρί, μέλι και πολλά άλλα που θα σας προσφέρουν μια πρώτης τάξεως εμπειρία της κρητικής φύσης.

 

Βουβές Αρχαία Ελιά

Στο χωριό Ανω Βούβες, μπορείτε να θαυμάσετε την αρχαιότερη καταγεγραμμένη καρποφορούσα ελιά στον κόσμο, ανακηρυγμένη ως φυσικό μνημείο. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι, η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 3000 και 5000 ετών και εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, καρποφορώντας μέχρι σήμερα. Είχε ως βάση μια αγριελιά, και στη συνέχεια εξημερώθηκε από τον άνθρωπο μέσω της ποικιλίας Τσουνάτη. Ο κορμός του, λαξευμένος από το χρόνο ως γλυπτό, έχει περιφέρεια 12,5 μέτρα και διάμετρο 4,6 μέτρα.

 

Το Οινοποιείο Πνευματικάκη είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο στην Κίσσαμο, με πολυετή εμπειρία, τεχνογνωσία και εκτεταμένη παρουσία και συμβολή στην κρητική οινοποίηση. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε εκπληκτικά πράγματα σχετικά με την οινοποιητική παράδοση της Κρήτης. Επιπλέον, θα δοκιμάσετε πολλές ποικιλίες ντόπιων και βραβευμένων κρασιών από τη συλλογή του οινοποιείου μαζί με τοπικές λιχουδιές που συνοδεύουν αυτά τα καταπληκτικά αποστάγματα. Λάβετε υπόψη ότι καθώς το οινοποιείο είναι ανοιχτό για οικογένειες, τα παιδιά σερβίρονται με ειδική πιατέλα και αφεψήματα, επιλεκτικά παρασκευασμένα από την οικογένεια του οινοποιείου!

 

Μετά την αναχώρηση από το Οινοποιείο Πνευματικάκη θα επισκεφθούμε μια κοντινή παραλία για να συμπληρώσουμε μια τόσο γεμάτη και υπέροχη μέρα.

 

HIGHLIGHTS

 • Επισκεφθείτε την αρχαιότερη ελιά στον κόσμο
 • Επισκεφθείτε ένα ελαιοτριβείο & οινοποιείο
 • Επισκεφθείτε έναν παραδοσιακό φούρνο με ξυλόφουρνο
 • Μάθετε για τη διαδικασία παραγωγής μελιού και τυριού
 • Γευτείτε αυθεντικές κρητικές λιχουδιές
 • Κολυμπήστε σε μια υπέροχη παραλία

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

> Παραλαβή/Αποβίβαση

> Superior Tasting Package (2 γευσιγνωσίες)

> Ξενάγηση

> Κλιματιζόμενο πολυτελές λεωφορείο

> Ασφάλιση Πλήρους Αστικής Ευθύνης

FULL PROGRAMME BOOK NOW