ΕΛΑΦΟΝΗΣΣΙ

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων στο νοτιοδυτικό σημείο της Κρήτης. Το Ελαφονήσι είναι μία μικρή χερσόνησσος η οποία συνδέεται με έναν διάδρομο από άμμο με την υπόλοιπη Κρήτη, το οποίο συχνά «σπάει» σε δύο μέρη με νερό που δίνει την εντύπωση ότι είναι ξεχωριστό νησί.

 

Το Ελαφονήσι είναι προστατευόμενη περιοχή "Natura 2000". Το νησί είναι γεμάτο αμμόλοφους με κρίνους και κέδρους. Οι απειλούμενες με εξαφάνιση χελώνες Caretta-Caretta και διάφορα σπάνια ζώα φωλιάζουν στο νησί και απαγορεύεται αυστηρά η απομάκρυνση φυτών, ζώων από την περιοχή. Εξωτική παραλία με λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν την Καραϊβική, σχηματίζονται στις δύο πλευρές της χερσονήσου. Η άμμος είναι ροζ σε πολλά μέρη, παίρνοντας το χρώμα της από χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

 

Κοντά στο σημείο «μηδέν» της χερσονήσου, το νερό δεν ξεπερνά το 1m, δημιουργώντας μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για τα παιδιά. Μπορείτε εύκολα να περάσετε τη λιμνοθάλασσα για να φτάσετε στο "νησί" έχοντας τα πράγματα μαζί σας, γιατί το νερό είναι αρκετά ρηχό. Η ανατολική πλευρά της παραλίας, μπροστά από τη λιμνοθάλασσα, είναι καλά οργανωμένη και έχει τον περισσότερο κόσμο ανθρώπους. Υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστες, σνακ μπαρ και αποδυτήρια. Η ιστοσελίδα του TripAdvisor έχει αξιολογήσει το Elafonissi ως την 11η καλύτερη παραλία στον κόσμο.

 

Το Σπήλαιο της Αγίας Σόφιας

Χτισμένο σε ύψος 80 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το φαράγγι των Τοπολίων, η εκκλησία αυτή είναι πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις που χρονολογούνται από τις μάχες των Κρητικών εναντίον των κατακτητών τους (Ενετοί και Τούρκοι).

Κρητικοί στρατιώτες, που είχαν αγωνιστεί στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, έφεραν την εικόνα της Αγίας Σοφίας στο δρόμο της επιστροφής στην Κρήτη. Η εικόνα βρέθηκε σφηνωμένη μέσα σε ένα βράχο μέσα στο σπήλαιο. Έχει πλάτος 10 μ. Και ύψος 20 μ. Οι μεγαλοπρεπείς σταλακτίτες, οι σταλαγμίτες και οι πυλώνες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Νεολιθικά κελύφη και ένα προηγουμένως άγνωστο είδος εντόμου που ονομάστηκε Spermophora Topolia ανακαλύφθηκαν σε αυτό το σπήλαιο.

 

Παρακαλώ σημειώστε πως δεν επιτρέπεται η ρίψη σκουπιδιών στην περιοχή.

 

HIGHLIGHTS

  • 2η καλύτερη παραλία στην Ευρώπη / 11ο παγκοσμίως (Trip-Advisor)
  • Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά
  • Περπατήστε στην ζεστή ροζ άμμο κοραλλιών
  • Εξερευνήστε το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-off

> Ξενάγηση

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

FULL PROGRAMME BOOK NOW