ΜΠΑΛΟΣ & ΓΡΑΜΒΟΥΣΣΑ

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Κισσάμου και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, θα θαυμάσετε μια τεράστια σπηλιά, που πιστεύεται ότι ήταν το αρχαίο ναυπηγείο του Ταρσανά. Στο τέλος του Κόλπου θα παρατηρήσετε ένα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο όπου, ως αποτέλεσμα του χρόνου, το δυτικό τμήμα του νησιού ανεβαίνει, ενώ το ανατολικό τμήμα βυθίζεται. Το φαινόμενο αυτό δημιουργήθηκε κυρίως από καταστροφικούς σεισμούς που έλαβαν χώρα το 66 π.Χ. και το 365 π.Χ. Σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, αυτό το γεωγραφικό φαινόμενο συνεχίζεται σήμερα, αλλά με πολύ βραδύτερο ρυθμό.

 

Μετά από περίπου 1 ώρα, το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της Γραμβούσας. Το περίφημο κάστρο του νησιού χτίστηκε από τους Ενετούς το 1579 στο ψηλότερο σημείο του νησιού, πάνω από έναν απότομο βράχο σε ύψος 137μ. Περιβάλλεται από έναν τοίχο 272μ. Έχει ένα τραχύ τριγωνικό σχήμα και κάθε πλευρά έχει μήκος 1 χιλιόμετρο. Το πειρατικό κάστρο της Γραμβούσας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Η πανοραμική θέα, η μεγαλοπρέπεια και ο θρύλος του κρυμμένου θησαυρού του πειρατή, θα σας δελεάσουν να το επισκεφθείτε. Η βόλτα διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ!! Θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείτε το Κάστρο στη Γραμβούσα και στη συνέχεια να κολυμπήσετε στο δροσερό νερό ...!

 

Μετά την 2ωρη επίσκεψη στη Γραμβούσα, το πλοίο θα αναχωρήσει για τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, ένα ταξίδι περίπου 15 λεπτών. Καθώς δεν υπάρχει λιμάνι στη λιμνοθάλασσα, το σκάφος είτε θα ρίξει άγκυρα στον όρμο της Γραμβούσας (Τηγάνι), περίπου 200μ. Από την παραλία, σε βάθος περίπου 4μ., Όπου η αποβίβαση θα γίνει από μεγάλα σκάφη ή θα πλησιάσει στην παραλία όπου η αποβίβαση μπορεί να γίνει απευθείας στην παραλία. Η διαμονή σας στη λιμνοθάλασσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική βουτιά, θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

 

Σημειώστε ότι το Εισιτήριο του πλοίου καθώς και το Δημοτικό Τέλος δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και καταβάλλεται σε μετρητά

Η ρίψη απορριμμάτων εκτός των καθορισμένων περιοχών απαγορεύεται αυστηρά

Τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά παρέχονται στα εστιατόρια του σκάφους που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή

 

HIGHLIGHTS

  • 8η καλύτερη παραλία στην Ευρώπη (Trip-Advisor)
  • Περπατήστε στη Ρομαντική Λιμνοθάλασσα του Μπάλου
  • Κολυμπήστε στα αναζωογονητικά δροσερά νερά του Μπάλου και της Γραμβούσσας (2 στάσεις για μπάνιο!)
  • Εξερευνήστε το πειρατικό Κάστρο της Γραμβούσας

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

> Pick-up/Drop-off

> Ξενάγηση & Ηχογραφημένες οδηγίες στο πλοίο

> Πολυτελές λεωφορείο με κλιματισμό

> Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

FULL PROGRAMME BOOK NOW